Daca pana acum afinele, merisoarele si catina erau considerate principalele fructe cu proprietati terapeutice antioxidante, aronia si-a facut recent loc pe aceasta lista.
Originar din America de Nord, arbustul de aronia a fost adus in Europa la sfarsitul secolului XIX. In anul 1948 a fost înfiintata în zona Sankt Petersburg o cultura de 20.000 de arbusti.
Arbustul inforeste primavara si face flori asemanatoare celor de mar. Fructele se coc la sfarsitul verii sau chiar toamna. Aronia produce fructe rosii sau fructe negre, in functie de soi, ce sunt consumate pentru tratarea bolilor de inima, diabetului, problemelor colonului, cancerului sau a unor afectiuni cerebrale. Aronia este subiectul de interes pentru cercetatori, care ii descopera din ce in ce mai multe beneficii pentru sanatate.
Sucul de aronia, are un continut ridicat de antioxidanti, in special antocianina, este un remediu natural eficient in prevenirea si tratarea numeroaselor afectiuni.
este un excelent tonic general
ajuta la detoxifierea organismului
previne bolile cardiovasculare
sustine elasticitatea vaselor de sange
imbunatateste acuitatea vizuala
efect antihistaminic
este un bun antiinflamator
este anticancerigen
regleaza nivelul glicemiei din sange
ajuta la controlul greutatii
Fructele de aronia contin cel mai mare aport de antioxidanti, din gama berries, intrecand afinele si coacazele. De asemenea, cercetatorii spun ca aronia este unul dintre cele mai bogate fructe in flavonoizi: antocianine si proantocianidine, responsabili de lupta impotriva radicalilor liberi. Studiile stiintifice arata concentratii foarte ridicate de polifenoli, flavonoizi, antocianine si antioxidanti in fructul de aronia. Mai mult, are in compozitia sa vitaminele B2, B6, C, E, acid folic.
Mai mult, consumul de aronia ajuta la sanatatea creierului, inclusiv la prevenirea pierderilor de memorie, pierderea echilibrului si a coordonarii, dar si pentru Alzheimer. Aronia ajuta si la scaderea nivelului de zahar din sange, obezitate, tensiune arteriala ridicata, nivel de colesterol anormal. O dieta care include suc de aronia imbunatateste raspunsul la insulina si ajuta in scaderea glucozei din sange. Studiile au aratat ca participantii care au consumat un pahar de suc de aronia pe zi timp de 6 saptamani au resimtit o schimbare de 22% in ceea ce priveste sensibilitatea la insulina.
Sursa:
www.sanatate-curata.com/2014-aronia-superfructul-ce-amana-imbatrinirea-si-vindeca-bolile comanda aronia
LiVRAREA DECADA 2 LUNA OCTOMBRIE
1.munteanu vilma 3 plante
2.
3.gabilaura 4 buc EXPEDIAT
4.liliiosif 1.buc. Expediat
5.Silviu Predoi (olx) 3 buc Expediat
6.Erol Perchiata 3 buc Expediat
7.marius27 2 buc EXPEDIAT
total 17 arbusti
Disponibili
ARONiA Martie 2015
1.adimala83 2 plante
2.florin1965 5 plante
3.stoicadorel 2 plante PLĂTIT EXPEDIAT
4.Simona soare ivănescu 1
Nu mai sunt disponibile!
A fost adus de ruși din America în Europa, este foarte rezistent la frig, fiind cultivat chiar și în Siberia. Dar la faima aroniei au contribuit și rezultatele cercetarilor științifice care au relevat efectele benefice în tratarea diabetului, a bolilor cardiovasculare și a cancerului. Datorita proprietăților ei, aronia a fost introdusă în dieta cosmonauților ruși in anul 1959.
Există doua specii de aronia, una cu fructe de culoare închisă (scoruș negru) și alta cu fructe roșii.
Ce substanțe nutritive conțin fructele de aronia?
Aronia conține substante active si celelalte componente esențiale în forma lor naturală, în special polifenolii și vitamine niacina, riboflavina (B2), acid folic, vitaminele E, A, K, precum și minerale: potasiu, iod și fosfor.
Superfructele de aronia au un conținut foarte mare de antioxidanți, mult mai mare decât afinele (de 15 ori mai mare), merișorul sau rodiile. Au un conținut mare de proantocianine (care se găsesc și în semințele de struguri) și acid chinic (de 10 ori mai mare decât merișorul)!
Conținutul în vitamina P (care ajută la fixarea vitaminei C în organism) este mai ridicat decât în orice alt fruct (conține de 5 ori mai multa vitamina P decât strugurii). Fructele de aronia sunt o soluție puternică împotriva radicalilor liberi. Proporția polifenolilor deosebit de mare poate reduce stresul oxidativ.
13 Aug 2014, 10:56
Buna ziua as dori si eu 3 plante de ARONIA va rog frumos sa ma treceti pe lista si as dori cu bunavointa ta sa imi zici ce fel de sol cit soare si cita apa necesita.Multumesc anticipat.Astept confirmarea comenzii.O zi buna spor la munca si la vinzari la tot ce expui.